Людмилу Денісову не пустили до Романа Сущенка у в’язницю

22:15, 26.06.2018
Людмилу Денісову не пустили до Романа Сущенка у в’язницю

Роман Сущенко на час апеляції перебуває за ґратами у Москві

Уповноваженій з прав людини в Україні Людмилі Денісовій відмовили у зустрічі із кремлівським політв’язнем Романом Сущенком.

Про це Людмила Денісова повідомила у Facebook.

"Я зробила все для того, аби зустрітися із Романом Сущенком. Усі необхідні документи надала ще 14 червня. Наступного дня, 15 червня отримала дозвіл Московського міського суду на відвідування Романа. Копію цього дозволу направила в Лєфортово того ж дня", - зазначила вона.

Вона пояснила, що 20 червня знову звернулася до Московського міського суду.

"Зустрічі з головою суду, мої щогодинні дзвінки, направлені листи з проханням пришвидшити рішення результату не дали", - наголосила Людмила Денісова.

26 червня вона зустрілася із заступником голови суду Фоміним, який мав прийняти рішення.

"Він сказав, що "Питання по дозволу дуже складне, але він обов`язково прийме рішення сьогодні після 15 години". Зараз рішення є. У зустрічі з Романом Сущенком мені відмовлено", - підсумувала Людмила Денісова.

Водночас вона нагадала, що президент Росії Володимир Путін надав їй, як Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини, повні гарантії на безперешкодний доступ до всіх українських політв‘язнів, які утримуються на території Російської Федерації і в тимчасово окупованому Криму.

Формальним приводом для відмови стало те, що Роман Сущенко наразі не є засудженим, бо вирок не вступив у силу через апеляцію.

Як повідомляла "УМ", журналіста Романа Сущенко засудили за звинуваченнями у шпигунстві на 12 років у Росії.

Нагадаємо, Людмилі Дєнісовій не дали зустрітися із Олегом Сенцовим і Миколою Карплюком.