Порошенко згадав про маніяків, готових розпалити третю світову

11:54, 09.05.2018
Порошенко згадав про маніяків, готових розпалити третю світову

Петро Порошенко і ветерани у парку Слави 9 травня 2018 року. (Фото прес-служби Президента України)

Росія стала на шлях грубого нехтування нормами міжнародного права, руйнації світового порядку та невизнання кордонів.

 

Про це заявив президент Петро Порошенко у виступі з нагоди Дня перемоги у середу.

 

Він підкреслив, що пам’ять про колосальні людські жертви Другої світової війни застерігає світ від небезпеки повторення подібної катастрофи: "На жаль, не перевелися ще маніяки, готові поставити світ на межу вже третьої світової війни. І вони тут, неподалік, що від нас вимагає особливої пильності та відповідальності!".

 

За його словами, сталінський Радянський Союз протягом перших двох років Другої світової війни був союзником гітлерівської Німеччини.

 

"А сьогодні вже путінська Росія знову стала на шлях грубого нехтування нормами міжнародного права, руйнації світового порядку, невизнання кордонів, заперечення існування цілих народів та агресії проти сусідніх держав, - заявив президент. - Переконаний, що спільними зусиллями ми і тепер переможемо, здолаємо агресора та забезпечимо мир".

 

За його словами, так само, як у 30-40-і роки минулого століття наші предки боронили країну від нацистського нашестя, нинішнє покоління захищає "нашу славну Україну від московської орди".

 

І запевнив, що Україна ніколи б не дозволила собі визволяти Донецьк так, як росіяни звільняли Грозний, тобто просто стерти місто з лиця землі.

 

Перед цим керівники держави - Президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, патріархи різних церков та ветерани поклали квіти до Меморіалу вічної слави у Києві.

 

Глава держави першим поклав квіти до Вічного вогню, після чого було оголошено хвилину мовчання та прозвучав Гімн України.