Капітана корабля «Норд», затриманого за плавання до Криму, звільнили з-під варти

09:00, 06.04.2018
Капітана корабля «Норд», затриманого за плавання до Криму, звільнили з-під варти

Володимира Горбенка відпускають з-під варти (Крим. Реалії)

Володимир Горбенко, який керував кораблем "Норд", коли риболовецьке судно попри заборону заходило в порти Криму, 5 квітня звільнений з-під варти судом в Херсоні через закінчення терміну затримання.

Про це повідомляє "Крим. Реалії".

За словами адвокатів команди "Норду", Володимира Горбенка відпустили у зв'язку із закінченням терміну затримання за рішенням із метою приведення до суду для обрання запобіжного заходу.

Із будівлі суду Володимир Горбенко разом із адвокатами відправився до однієї з херсонських лікарень для обстеження стану здоров'я.



Нагадаємо, 25 березня Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря риболовецьке судно "Норд" під прапором Росії, яке зареєстроване в Криму. За 5 днів судно арештували за "порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї", згодом затримали і капітана Володимира Горбенка. 

У Росії заявили, що затримання судна незаконне та пригрозили "забезпечити безпеку судноплавства в північно-східній частині Чорного моря та акваторії Азовського моря".

З липня 2014 року уряд України офіційно припинив функціонування всіх портів анексованого Росією Криму, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства.