Розвідка Великої Британії вважає Росію організатором отруєння шпигуна

10:16, 07.03.2018
Розвідка Великої Британії вважає Росію організатором отруєння шпигуна

Розвідка Великої Британії МІ5 вважає нещодавнє отруєння в англійському місті Солсбері колишнього полковника Головного розвідувального управління Росії Сергія Скрипаля та його доньки спробою вбивства, пов’язаною з Росією, повідомляє The Times  з посиланням на джерела.
 
Поліція і МІ5 вважають, що початкові факти розслідування дозволяють говорити про спонсоровану державою спробою вбивства. В той же час не виключаються і інші версії – спроба суперників скомпрометувати Росію і режим Путіна та приватна суперечка.
 
Крім цього, сьогодні у Лондоні пройде зустріч спеціального комітету з надзвичайних ситуацій через події з колишнім співробітником ГРУ РФ Сергієм Скрипалем та його дочкою.
 
Антитерористична поліція Великобританії оголосила, що перебирає на себе відповідальність за розслідування через «незвичайні обставини» справи. 
 
Як повідомлялося, Сергія Скрипаля і його дочку Юлію знайшли непритомними на лавці біля торгового центру в Солсбері на півдні Британії. Британські правоохоронці розслідують можливе їх отруєння невідомою речовиною. Вони залишаються в критичному стані.