У Запоріжжі обшуковують завод «Перетворювач» через співпрацю з Росією

15:32, 28.11.2017

Співробітники СБУ проводять обшуки на запорізькому заводі "Перетворювач" у справі про можливу співпрацю з Російською Федерацією у вівторок.

 

Про це повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на джерела в СБУ.

 

За словами співрозмовника, обшуки проходять, як на самому заводі, так і за місцем проживання фігурантів у справі про державну зраду, зокрема, про продаж запчастин Росії.

 

Речник управління СБУ у Запорізькій області Сергій Левченко підтвердив, що на заводі проходять слідчі дії, але не уточнив у якій справі.

 

"Зранку СБУ проводить слідчі дії на заводі "Перетворювач" в рамках кримінального провадження і на підставі ухвали слідчого судді. Але поки ми не розголошуємо, по якій статті, бо чекаємо експертизу, висновок експертів", - сказав пан Левченко.

 

За його словами, йдеться про можливе постачання до країни-агресора обладнання, яке використовується у військово-промисловому комплексі. До обшуків залучені близько 40 правоохоронців.

 

Левченко додав, що слідчі дії тривають на складах, у адмінбудівлях заводу, документи вилучаються, але "поки ніяких повідомлень про підозру нікому немає, затриманих немає".

 

На заводі не коментують обшуки СБУ.