Порошенко запросив в Україну авторів статті про постачання двигунів для ракет КНДР

21:30, 16.08.2017

Президент України Петро Порошенко назвав статтю The New York Times невдалим способом привернути увагу до потенціалу ракетно-космічного комплексу України та запросив авторів статті в Україну.

 

Про це він написав у себе в «Фейсбуці».

 

«Вдячний редакції видання The New York Times за привернуту в світі увагу до потенціалу ракетно-космічного комплексу України. Елегантний, хоча і не найбільш вдалий спосіб», - написав він.

 

Він також повідомив, що запросити авторів статті відвідати Україну для зустрічей з українськими партнерами, які потрапили під підозри.

 

«Це був би правильний крок з боку поважного видання, яке відповідально ставиться до довіри своєї читацької аудиторії», - наголосив він.

 

Як повідомляла «УМ», американське видання The New York Times опублікувало статтю, в якій вказує, що успіх запусків ракет Північною Кореєю став можливий через закупівлі на «чорному» ринку двигунів, можливо, з українського заводу "Південмаш".

 

Видання пише, що Північна Корея намагалась шість років тому викрасти ракетні таємниці щодо українських ракетних комплексів і нещодавно спробувала знову.

 

Секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що Україна не постачала ракетні двигуни та будь-які ракетні технології до Північної Кореї, а поява відповідних публікацій в іноземних ЗМІ є пропагандистською кампанією російських спецслужб.

.