У Києві знесли МАФ-кафе із відвідувачами всередині: є постраждалі

15:03, 31.07.2017
У Києві знесли МАФ-кафе із відвідувачами всередині: є постраждалі

МАФ на Заболотного, 15, у знесенні якого звинувачують компанію "Інтергал-Буд (Київ оперативний)

По вулиці Заболотного, що у Голосіївському райні столиці, знесли кіоск-кафе, у якому на момент демонтажа були відвідувачі, є інформація про постраждалого.

Про інцидент повідомляє у Facebook "Київ-оперативний".

Демонтували пункт харчування для водіїв маршрутних засобів. У повідомленні йдеться, що є інформація про одного постраждалого.

"Під'їзд до нього (пункту харчування, - ред) був обгороджений маршрутними транспортними засобами, зламували автобуси й відтягували спецтехнікою", - проінформували в "Києві оперативному".

Адміністратори групи, які опублікували фото, стверджують, що МАФ із людьми всередині зніс забудовник, який зводить будинок по вул. Заболотного, 15.




У соцмережі Facebook, у тому числі під постом "Київ оперативний", з’явився коментар, що схожий на позицію забудовника з цього питання, хоча на офіційному сайті компанії ця інформація відсутня.

"Компанія "Інтергал-Буд" заявляє про непричетність до знесення МАФу на вул. Заболотного! Шановний портале! Компанія "Інтергал-Буд" зводить ЖК "Теремки" у безпосередній близькості до знесеної будівлі. Проте компанія-забудовник ніяким чином не причетна до знесення!", - пише Володимир Германов.

Відповідно до цього коментаря, компанія "Інтергал-буд" не приймає рішень щодо встановлення/знесення споруд, що знаходяться поза межами будмайданчику, адже санкцію на знесення надає міська влада.

У повідомленні стверджується, що заклад знаходився на самозахопленій земельній ділянці.

"За відкритими даними з публічних ресурсів, будівля кафе була розташована на земельній ділянці, яка не відводилася для цих цілей. Також відсутні дозвільні документи на розміщення МАФу. Очевидно, з цієї причини департаментом благоустрою КМДА та комунальним підприємством "Київблагоустрій" вжиті дії щодо демонтажу зазначеної будівлі", - зазначено в повідомленні.