У сенатора Джона Маккейна виявили рак головного мозку

09:23, 20.07.2017
У сенатора Джона Маккейна виявили рак головного мозку

Джон Маккейн потрапив до лікарні, де йому діагностували онкозахворювання

У впливового американського сенатора Джона Маккейна, що послідовно стоїть на позиції підтримки України, діагностований рак головного мозку.

Про це в ніч на четвер, 20 липня, повідомили в лікарні Фінікса, штат Арізона, де Маккейн перебуває на лікуванні, пише DW.com.

Ракова пухлина була виявлена ​​після видалення тромбу над лівим оком пацієнта. Проби видаленої тканини показали, що первинна пухлина головного мозку, відома як гліобластома має відношення до сгустка крові, йдеться в заяві клініки Мейо.

80-річний Джон Маккейн, сенатор-республіканець з Арізони і колишній кандидат в президенти США, за словами медиків, оговтується від цієї операції "на подив добре".

"Сенатор і його сім'я розглядають всі можливі варіанти подальшого лікування", - вказали лікарі, зазначивши, що можлива комбінація радіаційного випромінювання і хіміотерапії.

Напередодні через стан здоров'я Маккейна були перенесені слухання в Конгресі США з питання про реформу охорони здоров'я, відомої як Obamacare.

Джон Маккейн був одним із ініціаторів розширення санкцій проти Росії, які нещодавно розглядалися в Конгресі США.

Герой В'єтнамської війни, Джон Маккейн працював в Сенаті більше 30 років.

Протягом багатьох років Маккейн був одним з найбільш затятих критиків російського президента Володимира Путіна, відзначаючи, що російський лідер встановив в країні "тиранію".

Він став одним з ініціаторів прийняття Закону Магнітського, всіляких санкцій щодо Росії, а також прихильником поставок летального зброї Україні.

У минулому йому вдалося впоратися з численними проблемами зі здоров'ям, включаючи меланому - найнебезпечнішу форму раку шкіри, а також недугами, пов'язаними з його перебуванням в таборі для військовополонених у В'єтнамі в 1967-1973 роках.

"Сенатор Джон Маккейн завжди був борцем, - заявив президент Дональд Трамп. - Меланія і я звертаємо наші думки і молитви до сенатору Маккейну, його дружині Сінді, і всій його родині. Поправляйтесь швидше", інформує "Голос Америки".

Лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл також виступив із заявою.

"Джон Маккейн - герой Республіканської партії і герой нашої країни. Він ніколи не ухилявся від боротьби, і я знаю, що він зустріне цей виклик з такою же надзвичайною мужністю, яке є головною рисою його життя. Вся сенатська сім'я молиться про Джона, Сінді і його сім'ю, його співробітників і жителів Арізони, яких він так добре представляє в Конгресі".

Джон Маккейн був кандидатом в президенти від Республіканської партії в 2008 році, але програв вибори Бараку Обамі.