Конгрес США хоче обмежити право Трампа знімати санкції з Росії

09:40, 08.02.2017
Конгрес США хоче обмежити право Трампа знімати санкції з Росії

У США парламентарі планують обмежити права Трампа знімати санкції з агресорів

Конгрес Сполучених штатів Америки має намір обмежити право президента Дональда Трампа на зняття санкцій з Росії. 8 лютого парламентарі США представлять законопроект, яким планують ускладнити процедуру зняття санкцій та заборонити їх відміну без аргументації.

6 конгресменів з обох партій планують домогтися прийняття обмежуючого законопроекту. Враховуючи те, що для цього у сенаторів є 120 днів до завершення сесії парламенту, перспектива цілком реальна.

"Я вважаю, що якщо існує реальна загроза скасування санкцій, що буде неповагою до сувернітету України. Я впевнений, що у нас є достатнього голосів у Сенаті, щоб обмежити право вето на санкції", - повідомив конгресмен Марко Рубіо, член комітету із закордонних справ Сенату, виданню CNN.

Разом із Марко Рубіо ініціаторами законопроекту виступили сенатор-республіканець Ліндсі Грем і сенатор-демократ Бен Кардін. Їх також підтримали сенатори Джон Маккейн, Марко Рубіо, Клер Маккескілл і Шеррод Браун.

У питанні обмеження прав трампа скасовувати санкції проти Росії важливою є позиція голови комітету міжнародних відносин Сенату Боба Коркера. Сенатор-республіканець Коркер є послідовним критиком Путіна і вже закликав Білий дім зберегти існуючі санкції.

"Сенатор Коркер рішуче підтримує збереження санкцій на проти Росії за продовження дестабілізуючого поведінки в Україні", - сказав прес-секретар сенатора Михей Джонсон.