Мати захопленого в полон Віктора Агеєва не вірить в присутність армії РФ на Донбасі (відео)

12:27, 01.07.2017
Мати захопленого в полон Віктора Агеєва не вірить в присутність армії РФ на Донбасі (відео)

Віктор Агеєв завдяки російській пропаганді був "іхтамнєтом" навіть для рідної матері (із соцмереж)

Мати захопленого в полон на Донбасі російського військового Віктора Агеєва не вірила, що російська армія воює на Донбасі. У той же час, вона звертається до російської влади з проханням розібратися, як її син потрапив у полон.

Про це вона розповіла в інтерв'ю журналісту "Нової газети".

Світлана Агеєва стверджує, що її син присилав їй фото наказу про присвоєння йому військового звання під час контрактної служби у військах та фотографії із казарми. Журналістам вона ці фото під час інтерв'ю не показувала.

"Він поїхав у березні. Сказав, що поїхав працювати за контрактом. Прозвучало місто Батайськ. Ми говорили приблизно раз у тиждень. Я знала, що у нього все добре, що він тренується, що він щось здає. З 30 травня до сьогоднішнього дня від нього немає звісток", - розповідає Світлана Агеєва, підбираючи слова.

Про полон сина вона дізналася із інтернету. Про це повідомили українські ЗМІ.

"Син віддав борг батьківщині, і хотілось би, щоб батьківщина його не покинула

За тиждень з часу полону її сина, зі Світланою Агеєвою спілкувалися лише воєнкоми Топчихінського та Барнаульського району Алтайського краю, але вони не надали якоїсь інформації, особливо про те, чому Віктор опинився в Україні.

Жінка, після спілкування із військовим, тепер не впевнена, що її син взагалі служив по контракту.

"Хочу попросити керівництво (Росії - ред.) допомогти повернути дитину на батьківщину. Я, як громадянка Росії, можу звернутися лише до свого керівництва держави", - говорить вона.

Інформацію про ситуацію в Україні знає лише з російських новин та передач Кисельова і Соловйова.

"Російських військ там немає, ми ж там не беремо участі. Це ж буде втручання. Тому я думаю, що немає. Раз керівництво держави запевняє нас у цьому, то я вірю.", - відповідає вона на запитання про роль Росії у війні на сході України. І навіть після полону її сина-військового на території іншої держави вона свою думку не змінює.

"Я звертаюся до Міністерства оборони та особисто ло товариша Шойгу допомогти розібратися в цій ситуації: що мені думати", - коментує жінка.

Світлана Агеєва сподівається, що українська сторона дозволить їй поспілкуватися з сином по телефону або покаже її відеозвернення. Вона готова їхати в Київ, щоб побачити сина.




Міноборони РФ уже "відхрестилося" від Віктора Агеєва. У відомстві підкреслили, що такого контрактника у них не було, а військовий квиток він отримав під час проходження строковою служби, яка закінчилася понад рік тому. 

Як повідомляла «УМ», 24 червня в зоні АТО було знешкоджено диверсійно-розвідувальну групу противника, в результаті двох окупантів було вбито, в тому числі громадянина РФ, ще кількох поранено і взято у полон. Один із них - Віктор Агеєв із Алтайського краю.