У Лондоні терористи давили фургоном та різали людей: 6 загиблих (фото)

09:22, 04.06.2017
У Лондоні терористи давили фургоном та різали людей: 6 загиблих (фото)

Британські ЗМІ стверджують, що на фото - терорист (GABRIELE SCIOTTO)

У Лондоні в ніч на 4 червня відбувся багатоетапний теракт: нападники на фургоні вилетіли на Лондонський міст та почали давити людей, після його відправилися в район Боро-маркет, де з ножами атакували перехожих, у результаті 6 осіб загинуло та до 30 осіб отримали поранення.

Про це повідомляє британська поліція.

Помічник комісара поліції Марк Роулі відтворив перебіг подій в Лондоні минулої ночі.

За його словами, о 22:08 (за місцевим часом) до поліції почали надходити повідомлення про наїзд на пішоходів на Лондонському мосту.

Після наїзду, машина продовжила рух до району Боро-маркет. Там підозрювані вийшли з машини і почали нападати на перехожих з ножами. Озброєні поліцейські знищили 3 нападників у районі Боро-маркет протягом 9 хвилин після отримання виклику. На підозрюваних були надягнуті, предмети схожі на пояси смертників, але виявилось, що це муляжі.

Репортер BBC Холі Джонс, яка була на мосту у момент інциденту повідомила, що мікроавтобус, який скоїв наїзд, "ймовірно, рухався зі швидкістю 50 миль на годину". Білий мікроавтобус вилетів на тротуар і наїхав на перехожих, близько 5 або 6 осіб поранено.

Вона зазначила, що поліція заарештувала одну особу. Чоловік був в наручниках і без сорочки. Повідомляється також, що ще троє підозрюваних розшукуються.

Британські ЗМІ повідомляли про те, що двох нападників було вбито. Проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Поліція вже назвала напад терактом.











Як повідомляла "УМ", У Манчестері під час концерту Аріани Гранде терорист-смертник Салман Абеді здійснив вибух, у результаті якого загинуло 22 людини. Після цього британська поліція зачвила, що викрила та арештувала членів терористичної мережі.