Трюдо закликали сприяти вступу України в НАТО

16:42, 25.05.2017

Канада має допомогти Україні стати членом НАТО, щоб стримати войовничу політику Росії.

 

Про це йдеться у листі організації «Канадська група сприяння демократії в Україні», направленому прем’єр-міністру Канади Джастіну Трюдо, оприлюдненому в четвер.

 

«Ми закликаємо Канаду взяти на себе лідерську роль на саміті НАТО, підтримавши резолюцію, яка б вимагала від Росії прибратися з України до певної конкретної дати, або ж Україна отримає запрошення на вступ до Альянсу», - пишуть автори документа.

 

При цьому в організації погодилися, що Росія виступатиме проти такого, однак наголосили, що менш рішучі кроки не матимуть на Кремль жодного впливу.

 

«Росія не дослухається до меншого. Безсумнівно, вона піде на хитрощі, протест і погрози. Однак вона досі не є достатньо сильною, аби ігнорувати грізну силу НАТО. Вона пристане на умови», - зазначається у листі.

 

Водночас, Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо в четвер.

 

Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко поінформував Трюдо про розвиток ситуації на Донбасі та триваючі порушення Росією Мінських домовленостей.

 

Президент України висловив впевненість, що лідери країн НАТО та Великої сімки дадуть належну оцінку такій ситуації, зокрема у питанні продовження санкційного тиску на Москву.

 

Зі свого боку, прем’єр Трюдо запевнив, що коаліція країн Великої сімки та країн НАТО віддана підтримці України.

 

Нагадаємо, в четвер у Брюсселі проходить саміт НАТО, на який зібралися лідери усіх країн Альянсу.