Американський авіаносець USS Carl Vinson прибуде до узбережжя КНДР у четвер

19:07, 12.04.2017
Американський авіаносець USS Carl Vinson прибуде до узбережжя КНДР у четвер

Атомний авіаносець USS Carl Vinson прямує до Корейського півострова.

Ударна група Військово-морських сил США прямує в напрямку Японського моря і прибуде до Корейського півострова в найближчі 24 години.

 

Про це пише видання The Times у середу.

 

Очолює групу атомний авіаносець USS Carl Vinson, якого супроводжують крейсер, два есмінці і атомний підводний човен класу "Лос-Анджелес". Всі бойові кораблі мають на озброєнні ракети "Томагавк".

 

"Бойові кораблі, бойові літаки і ракети демонструють вогневу міць вартістю 14 мільярдів доларів, і мають донести попередження до Пхеньяну недалеко від 12-мильної зони територіальних обмежень", - йдеться у повідомленні.

 

Зокрема, авіаносець має щонайменше 12 палубних винищувачів F/A-18E/F Super Hornets, 36 палубних винищувачів-бомбардувальників F/A-18 Hornets, чотири літаки радіоелектронної боротьби EA-18G Growler і шість вертольотів Seahawk.

 

Тоді як два есмінці USS Wayne E Meyer та USS Michael Murphy мають на озброєнні ракети "Томагавк" для атаки наземних об’єктів і ракети Standard-2 для перехоплення ворожих балістичних ракет.

 

Третій військовий корабель – ракетний крейсер USS Lake Champlain також озброєний "Томагавками". Підводний човен, який супроводжує ударну групу, має 12 відсіків для стрільби "Томагавками".

 

Нагадаємо, Північна Корея 5 квітня провела випробування балістичної ракети. Ракету наземного базування було запущено в бік Японії. Запуск відбувся напередодні зустрічі лідерів США і Китаю. Після чого обидві країни домовилися про співпрацю з питання ядерної програми КНДР.

 

Президент США Дональд Трамп заявив, що він не дозволить КНДР створити ракети, здатні досягти Америки.

 

Раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає радикальні санкції, спрямовані на те, щоб "відрізати" Північну Корею від світової фінансової системи в рамках заходів боротьби з ядерною загрозою Пхеньяна.