Вибухи в Балаклії розпочалися з диверсії за допомогою безпілотника

12:58, 06.04.2017
Вибухи в Балаклії розпочалися з диверсії за допомогою безпілотника

Диверсія за допомогою безпілотника - основна версія вибухів у Балаклії

Вибухи снарядів у Балаклії розпочалися після того, як невстановлені слідством диверсанти, спрямували до складів зброї безпілотний літальний апарт.

Про це йдеться у постанові суду, який наклав арешт на сервери військової частини А 1352.

Київского райсуду Харкова від 28 березня 2017 року розглянув клопотання слідчого в особливо важливих справах Управління СБУ в Харківській області, та наклав арешт на два комп'ютерних блоки та відеореєстратор частини, що необхідно для розслідування диверсії на арсеналі у Балаклії.

"Згідно клопотання, близько 02:40 23 березня диверсію скоїли на цей час невстановлені цивільні особи за допомогою безпілотного літального апарату, внаслідок чого на технічній території арсеналу відбулася детонація ракет ЗМ9-ЗРК "Бук-М1" та снарядів 152 мм", - йдеться у постанові суду.

Як зазначено у тексті, 25 березня слідчий направив на адресу військової частини запит, щоб отримати носії інформації - записи зі встановлених в частині відеокамер.

Того ж дня військові надали два комп'ютерних блоки (сервер та відеореєстратор) з приміщення вартової служби, які мають доказове значення, включаючи записи з відеокамер.

Представник військової частини А 1352 на суд не з'явився, але попросив розглядати справу за його відсутності.

Вибухи у Балаклії розпочалися 23 березня, детонація тривала майже тиждень.

У результаті будинки у місті були пошкоджені вибухами та осколками снарядів, а нерозірвані боєприпаси знешкоджували сапери, станом на 6 квітня вони не очистили від них територію в радіусі 1 кілометра від епіценту вибуху.

Варто відзначити, що версію про беспілотник слідчі почали розглядати уже в день початку вибухів, адже місцеві мешканці бачили БПЛА у районі військових складів.