"Сбєрбанк" продали британцям із Росії Гуцерієву та Гусельникову

07:32, 28.03.2017
"Сбєрбанк" продали британцям із Росії Гуцерієву та Гусельникову

Діяльність російського "Сбєрбанку" в Україні викликає постійні протести

Російський "Сбєрбанк" в Україні продали двом громадянам Великобиртанії, що походять з Росії, Саїду Гуцерієву та Григорію Гусельникову.

На сайті латвійського Norvik Banka надвечір 27 березня з'явилося повідомлення про те, що банк увійде до консорціуму, що викупить дочку російського "Сбєрбанку" в Україні.

"Сьогодні AS Norvik Bank і його основний акціонер, громадянин Великобританії Григорій Гусельников, підписали угоду про участь в інвестиційному консорціумі з придбання українського підрозділу російського Сбєрбанку", - йдеться в релізі Norvik Banka.

Головним акціонером стане громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв і білоруська компанія, що належить йому.

Norvik Bank вважають, що тепер російський банк буде пропонувати українським клієнтам обслуговування, побудоване на європейських принципах якості, прозорості та доступності, зберігши технологічний рівень, що дістався від "СбєрбанкуРосії".

Остаточний продаж очікується в першому півріччі 2017 року після того, як продаж дозволять фінансові та антимонопольні регулятори України та Латвії.

"Сподіваємося, що рішення про продаж нашого дочірнього банку сприятиме розблокуванню його офісів і відновлення нормальної роботи, що дозволить клієнтам банку продовжити безперешкодно користуватися послугами одного з найстабільніших і ефективних банків в Україні і створить основу для його подальшого розвитку", - повідомляється на сайті "Сбєрбанку Росії".

У дочірнього банку з Росії в Україні "Сбєрбанк" проблеми виникли після того, як президент затвердив рішення РНБО про застосування санкцій до п'яти банків з російським капіталом. Санкції, введені на рік, забороняють українським банкам виводити капітал з країни на користь своїх материнських структур.

До цього в різних областях та Києві активісти неодноразово обливали фарбою відділення та заливали піною банкомати, а також мурували безпосередньо відділення.