Кияни відмили від фарби пам’ятник Олені Телізі раніше за Кличка (фото)

18:11, 18.03.2017
Кияни відмили від фарби пам’ятник Олені Телізі раніше за Кличка (фото)

Кияни самостійно відчистили пам'ятник Олені Телізі.

Самоорганізовані активісти, окремі депутати Київради та представники клінігової компанії власноруч відмили від червоної фарби пам’ятник Олені Телізі у Бабиному Яру, який сплюндрували вандали в ніч на суботу.

 

Кияни не стали чекати доки це зроблять комунальники столиці.

 

Про спонтанну толоку повідомив депутат Київської міськради Вадим Васильчук у Facebook   в суботу.

 

"Кілька годин спільної праці: друзів, що відгукнулися, клінінговоі компанії; Олена Теліга вже заново народилася! Увага громади, журналістів тепер прикута до якнайшвидшого розслідування - хто вчинив вандалізм!", - написав пан Васильчук і оприлюднив світлини толоки.

 

 

За кілька годин до цього у Facebook  під хештегом #Візьми_і_зроби поширювався наступний заклик активістів: «Будемо раді вашому дружньому ліктю, разом очистимо Українську Легенду - Олену Телігу! Якщо вас не лякає дощик, і ви не цукрові  беріть з собою розчинник, щітку, ганчірку, гумаки , парасольки , чайок і гарний настрій!».

 

 

Відтак, активісти випередили чиновників і комунальників.

 

 

Адже раніше віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко повідомив, що мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що пам'ятник Олені Телізі у Бабиному Яру буде відновлено вже за кілька годин.

 

 

Нагадаємо, близько 22:00 у п’ятницю вандали залили червоною фарбою пам’ятник поетесі і діячці ОУН Олені Телізі в Києві, відкритий менше місяця тому.

 

Поліцією вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

 

Голова ОУН Богдан Червак наголосив, що Олена Теліга навіть мертвою не дає спокою ворогам і пообіцяв, що вандалів обов'язково буде покарано.