Рідні Ігоря Козловського оголосили флешмоб для звільнення його з полону бойовиків

19:26, 15.03.2017
Рідні Ігоря Козловського оголосили флешмоб для звільнення його з полону бойовиків

Рідні, друзі і учні сподіваються домогтися звільнення Ігоря Козловського.

Рідні і близькі відомого українського вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського оголосили флешмоб заради його звільнення з полону бойовиків так званої ДНР.

 

Про це йдеться на сторінці FreeKozlovskyy  в соцмережі Facebookу середу.

 

«В окупованому Донецьку в полоні в жахливих умовах вже 414 днів незаконно тримають мого батька - Козловського Ігоря Анатолійовича! Родина, друзі, учні, громадські діячі розпочали флешмоб заради визволення Козловського І.А. з полону. Сфотографуйтесь, будь ласка, з хештегом #FreeKozlovskyy 15.03.2017 р. та опублікуйте її на ваших сторінках в соціальних мережах, групах, якщо це можливо, то зверніться до ваших друзів за кордоном», - написав син вченого Олександр Козловський.  

 

Він також пропонує: «Якщо ви особисто знайомі чи засуджуєте повне порушення прав людини, що відбувається в так званій ДНР, напишіть коментар з цього приводу і додайте цей хештег. Ігор Анатолійович може ще багато зробити для науки, навчити та допомогти багатьом людям, але зараз він потребує нашої підтримки! Дякую! Ви зробите добру та велику справу!».

 

За словами Олександра, його "брат Слава потребує щоденного догляду, але тих, хто утримує його батька в полоні, це не турбує".

 

                                  Брати Козловські - Олександр і Слава. 

 

На сторінці Олександра Козловського вже почали пубілкувати фото з з хештегом #FreeKozlovskyy. Одним з перших це зробив племінник вченого Ігор Козловський, якого назвали на честь дядька.

 

 

Нагадаємо, 63-річного керівника Донецького обласного відділення Української асоціації релігієзнавців, кандидата історичних наук Ігоря Козловського затримали у власній квартирі бойовики ДНР в січні 2016 року. Терористи вилучили техніку та документи на житло, а також викрали цінну колекцію антикваріату.

 

Самого вченого утримують за гратами, при цьому, бойовики ДНР не вносять пана Козловського в списки на обмін, оскільки вважають його своїм громадянином. Тоді як сам Козловський неодноразово наголошував, що є громадянином України.

 

При цьому, сепаратисти закидають вченому створення злочинної групи і зберігання зброї. Його судить так званий "військовий трибунал ДНР".

 

До речі, пан Козловський має ІІІ дан з карате-до Академії будо Ніппон Сейбукан (Японія), а також є президентом Школи ножового бою України. Він не виїхав з Донецька, оскільки доглядав сина.