В українській армії служать 54 тисячі жінок

19:03, 07.03.2017
В українській армії служать 54 тисячі жінок

Петро Порошенко привітав видатних українок. (Фото прес-служби Президента України)

Майже 54 тисячі жінок проходять військову службу і працюють у Збройних силах України. З них майже 20 тисяч – військовослужбовці. Понад дві тисячі захисниць отримали статус учасника бойових дій станом на березень 2017 року.

 

Такі дані навів Президент України Петро Порошенко під час зустрічі із видатними українками напередодні Міжнародного жіночого дня у вівторок.

 

Зокрема, на зустрічі були присутні жінки-військовослужбовці та волонтери, представниці мистецтва і культури, видатні лікарі, вчителі і вчені.

 

Глава держави подякував усім присутнім їм за патріотизм, відвагу та рішучість у захисті держави.

 

«З такими жінками наше найкраще у світі військо є точно непереможним. З такими жінками, я не маю жодного сумніву, перемога над ворогом, агресором і окупантом, який вторгнувся на нашу землю, є точно невідворотною», - сказав Порошенко.

 

За його словами, нині у Збройних силах проходять військову службу і працюють близько 54 тисячі жінок, з яких майже 20 тисяч - військовослужбовці.

 

«Там, де в підрозділі є жінка, стовідсотково і дисципліна вище, і ефективність, і відповідальність. І чоловіки навіть по-іншому тримаються, і в бій йдуть по-іншому. Тому дуже важлива ваша роль в захисті Батьківщині», - сказав Президент.

 

Він зазначив, що з початку цього року на військову службу за контрактом прийшли більше тисячі жінок, понад дві тисячі захисниць отримали статус учасника бойових дій.

 

Глава держави вручив видатним українкам державні нагороди та відзнаки.