Міністр інфраструктури Омелян планує пересадити українців на електрокари

20:21, 14.02.2017
Міністр інфраструктури Омелян планує пересадити українців на електрокари

Омелян знається на електрокарах

Міністр Інфраструктури Володимир Омелян планує збільшити продажі електромобілів в Україні, інформує  "Авто Центр".

Згідно планів Міністерства інфраструктури, через три роки частка електромобілів має становити 15% від усіх проданих автівок в Україні.

"Щоб досягти цього показника, Кабмін планує зробити електрокари привабливішими для українських автолюбителів. Передусім уряд спробує зменшити вартість електричних моделей. Мінтранс планує скасувати акциз на електромобілі в Україні, а також ПДВ і збір до Пенсійного фонду під час першої реєстрації. Сумарно це дасть змогу зменшити ціну на 21,6%", - повідомив Володимир Омелян.

За його словами, у міністерстві також розглядається варіант компенсації частини вартості електрокара, адже такі пільги існують у США та багатьох європейських країнах.

Крім того, міністр не виключає, що в перспективі в Україні може розпочатися виробництво електромобілів, а це зменшить їхню ціну. Міністр вважає, що потенційними інвесторами можуть стати Volkswagen, Hyundai, Toyota, Honda, Suzuki, Nissan, Fiat.

Радник з впровадження енергоефективних проектів в Адміністрації Президента Наталія Бойко 8 лютого у Фейсбуці повідомила, що зараз електромобілі складають лише 4% від загальної кількості проданих за 2016 рік, але навіть такий показник дозволив Україні посісти 4 місце за відсотками продажів у Європі.

Володимир Омелян також користувався електромобілем. Світлину, де він за кермом сучасного авто, Наталія Бойко представила 24 грудня минулого року у Фейсбуці.