Родичі Олександра Турчинова стали власниками розкішних садиб під Києвом

12:30, 12.01.2017
Родичі Олександра Турчинова стали власниками розкішних садиб під Києвом

Будинок тещі Турчинова Тамари Белиби у Білогородці.

Представники родини секретаря Ради національної безпеки та оборони Олександра Турчинова – його теща Тамара Белиба і син Кирило стали васниками розкішних маєтків під Києвом у 2016 році.

 

Про це йдеться у сюжеті «Слідство Інфо».

 

Журналісти знайшли маєток у селищі Білогородка Київської області площею понад 1 тис.  кв.м., з прилеглою територією близько півгектара, обслуговуючим персоналом і охороною.

 

Маєток і земля оформлені на створену у серпні 2016 року фірму "Екостильком", власницею якої є теща секретаря РНБО Тамара Белиба.

 

По сусідству є будинок, записаний на 23-річного сина Олександра Турчинова – Кирила. Хлопець отримав будинок у подарунок на початку 2016 року. Будинок йому подарувала бабуся – Валентина Турчинова, мати секретаря Ради нацбезпеки і оборони.

 

Майно тещі і сина у декларації Олександра Турчинова не відображено, оскільки вони проживають окремо. У своїй декларації Турчинов зазначив тільки квартиру на 382 кв.м., яку має у спільній власності з дружиною.

 

Розкішний будинок тещі сам Олександр Турчинов пояснює її діловими якостями.

 

"Унікальна жінка. Вона дуже пишається, що понад 20 років працювала на найпотужнішому ракетному підприємстві. Але коли прийшла перебудова. У неї неуйомний характер. Вона пішла в практичну економіку. Займалась торгівлею металом. Сама їздила на розборки з чеченцями", – розповів журналістам пан Турчинов.

 

Секретар РНБО розповів, що до приходу в політику також займався бізнесом.

 

"Я вважаю себе непоганим фахівцем у практичній економіці, у питаннях фінансового консалтингу. Було кілька підприємств, якими я керував, які консультували дуже поважних людей", – сказав Турчинов.

 

Однак журналісти зауважують, що бізнесові успіхи тещі Турчинова збігаються з періодами успіхів її зятя у політиці.

 

Після Помаранчевої революції 2004 року родичі і партнери Турчинова придбали офісний центр в Києві на вулиці Турівській,13-15. Згодом тут розмітився офіс партії "БЮТ-Батьківщина".

 

Після Революції Гідності фірми тещі Турчинова, окрім маєтку у Білогородці, придбали низку об'єктів нерухомості в Києві. Йдеться про приміщення на 6 тис кв.м. на проспекті Корольова,1, а також три приміщення по 200 кв.м. кожне на вул. Коновальця, 32-В.

 

Ще у 2014 році тесть Турчинова відкрив ресторан разом з бізнесменом Ігорем Тинним.