Під Світлодарськом відбито чергову атаку ворога

13:49, 20.12.2016
Під Світлодарськом відбито чергову атаку ворога

Світлодарська дуга є найгарячішою точкою Донбасу.

Українські військові відбили нову атаку бойовиків під Світлодарськом у вівторок. Ворог був змушений відступити.

 

Про це повідомляє прес-центр Міноборони.

 

«20 грудня, о 10.30, на Світлодарському напрямку терористичні угруповання після проведення мінометного обстрілу, силами трьох штурмових груп чисельністю по 3-5 осіб здійснили спробу вибити українські підрозділи із займаних позицій», - йдеться у повідомленні.

 

Військові додають, що «після адекватної відповіді підрозділів Збройних сил України ворог був змушений відступити».

 

Жоден захисник України у цьому запеклому бою не загинув і не був поранений. Тоді як втрати окупантів ще уточнює військова розвідка.

 

Речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник додає, що найгарячішою ділянкою бойових дій залишається саме район Світлодарської дуги з епіцентром поблизу селища Луганське.

 

«Там, після спокійної ночі, противник відновив обстріли після 9-ї ранку, провівши потужну мінометну атаку тривалістю більше двох годин. Після нетривалої паузи, починаючи з обіду, впродовж доби ворог неодноразово порушував тишу, традиційно відкриваючи вогонь з мінометів, а також після заходу сонця обстріляв позиції сил АТО з артилерії», - повідомив полковник Мотузяник.

 

За його словами, саме після обстрілів окупанти почали штурм Світлодарська, але добряче отримали по зубах.

 

Водночас, журналіст Андрій Цаплієнко повідомив на своїй сторінці у Facebook,  що захисники України на Світлодарській дузі рішуче налаштовані «вгризатися в землю» і відбити нові атаки ворога.

 

«Мій друг Анатолій Адамовський - там. Не просто на Світлодарській дузі. А саме ТАМ. У відбитому окопі, по якому прилітає просто зараз, поки ви гортаєте сторінки FB. У тому самому клятому лісі, з якого донедавна сепари щовечора обстрілювали наші позиції. І де позавчора загинули наші хлопці. Толя з групою відчайдухів просунувся вперед. І не хоче відступати. Бо, каже, Донбас це його земля», - написав журналіст Цаплієнко і оприлюднив світлину Анатолія Адамовського.

 

 

За його словами, дончанин і євромайданівець Адамовський зараз «вгризається в шматок відбитої позавчора української землі під Дебальцевим».

 

«Разом з побратимами-відчайдухами. Такими, як він сам. Найкращими, яких залишилось так мало. Які готові до справжніх змін. Готові вмирати за українську землю. Зараз вони один-на-один із ворогом, і я не знаю, як їм допомогти», - додає Андрій Цаплієнко.

 

Нагадаємо, минулої неділі окупанти намагалися захопити два опорні пункти ЗСУ в районі селища Луганське, що на Світлодарській дузі. Захисники України відбили атаки ворога і перейшли у контратаку, завдавши окупантам серйозних втрат.

 

Утім, за офіційними даними у цьому бою загинуло 5 захисників України, ще 16 поранено і контужено. Один воїн пропав безвісти. Міноборони досі не повідомило прізвища загиблих героїв.

 

Бойовики вели вогонь з мирних міст, щоб українська артилерія не завдала удару у відповідь. Всього ворог здійснив три вогневих нальоти, які тривали від з до 6 годин кожен.