Кіборг Тарас Колодій звільнений з полону бойовиків

15:01, 18.12.2016
Кіборг Тарас Колодій звільнений з полону бойовиків

Львів'янин Тарас Колодій до війни.

Український десантник 80-ї аеромобільної бригади Тарас Колодій був звільнений з полону бойовиків у неділю. Львів’янин Колодій був одним з останніх «кіборгів», які затято захищали Донецький аеропорт, в полон він потрапив 21 січня 2015 року.

 

Про звільнення «кіборга» Президенту України Петру Порошенку повідомив голова СБУ Василь Грицак.

 

«Щойно голова СБУ доповів Президентові про звільнення нашого кіборга Тараса Колодія. Після майже двох років у полоні він уже на волі»,  — написав речник глави держави  Святослав Цеголко у Facebook.

 

Згодом про звільнення захисника України повідомив і Петро Порошенко у своєму Твіттер: «Після майже двох років полону кіборг Тарас Колодій на волі. Дякую всім, хто сприяв цьому!».

 

Керівник центру зі звільнення полонених при СБУ Юрій Кочанов додає, що звільненого десантника мають у найближчі години привезти до Києва на обстеження.

 

 

У перші місяці полону Колодія утримували в Донецькому СІЗО, а згодом перевели до колонії в Макіївці.

 

У свою чергу, перший віце-спікер Ірина Геращенко повідомила, що за дорученням Президента «кіборг» Тарас Колодій пройде лікування в клініці 4-го управління.

 

«Я завжди знала, що Святий Миколай існує! Тарас Колодій на волі. Наш дорогий, мужній кіборг! Він вже в безпеці, на украінській територіі. Дякую СБУ і всім причетним , церкві, священникам. За дорученням Президента, який першим від керівника СБУ дізнався про цю важливу і радісну звістку, Тарас пройде лікування в клініці 4 управління. Вже скоро герой буде у Києві. У Львові, у Києві, в тисячах родин, що вболівали за Тараса і його родину, сьогодні свято! Ми з СБУ, волонтерами, церквою боролися за його звільнення разом майже 2 роки. Працюємо далі - разом з СБУ і усіма людьми доброї волі», - написала пані Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

 

Нагадаємо, що днями Україна заявила про намір звільнити 15 сепаратистів, на яких "немає крові", щоб розблокувати процес обміну заручниками.