Туреччина допоможе Україні поширювати мовлення на Крим

12:23, 03.12.2016
Туреччина допоможе у поширенні українського мовлення на окупований Росією Крим. Країна погодила частоти мовлення, що буде здійснюватись з Генічеського району Херсонщини на південні райони області та Крим із нової телекомунікаційної вежі неподалік контрольного пункту в’їзду-виїзду "Чонгар" біля адмінмежі з Кримом.

У цьому питання Туреччина виступила союзником України, - заявив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський на церемонії початку будівництва нової вежі.
 
"Я хочу сказати, що серед тих країн, які скоординували ці частоти, є якраз і Туреччина, яка також погодила ці частоти. Тобто, вони виступили в цьому питанні для нас союзниками", – сказав Костинський.
 
Як повідомлялося, на Херсонщині неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар" біля адмінмежі з Кримом розпочали будівництво телекомунікаційної вежі, яка транслюватиме українське радіо і телебачення на південні райони Херсонщини та анексований Росією Крим. Висота вежі становитиме 150 метрів, вартість безпосередньо вежі - 1 мільйон гривень, а вартість її будівництва  - 500 тисяч гривень.