У Севастополі ударом пошкоджено судно-рятувальник підводних човнів «Комуна»

13:55, 21.04.2024
У Севастополі ударом пошкоджено судно-рятувальник підводних човнів «Комуна»

У Севастополі оголосили повітряну тривогу після вибухів, на місце викликали пожежні машини. (Скріншот відео)

Судно-рятувальник підводних човнів «Комуна» чорноморського флоту рф зазнало ушкоджень від уламків протикорабельної ракети в окупованому Севастополі в неділю вранці.

 

Даний корабель традиційно використовується ворогом для прикриття інших суден та підводних човнів.

 

Як інформує Україна молода, про удар українською протикорабельною ракетою повідомили місцеві пабліки та пропагандистські російські ЗМІ.

 

У Севастополі оголосили повітряну тривогу після вибухів, на місце викликали пожежні машини.

 

Пізніше «Новоє ізданіє» написало, що вдарили по рятувальному судні "Комуна", яке є найстарішим рятувальником підводних човнів (перше росія спустила його на воду ще у 1915 році).

 

Місцевий гауляйтер Развожаєв визнав, що атаку скерували на корабель рф: «Вранці на одному з кораблів на Північній стороні військові відбили атаку протикорабельної ракети. Від уламків, що впали, сталося невелике загоряння, яке оперативно ліквідували».

 

Згодом у Військово-морських силах ЗСУ відреагували на вибух в окупованому Севастополі.

 

«Можу зазначити, що російські окупанти продовжують прикривати свої бойові одиниці суднами забезпечення зі складу чорноморського флоту. Це, у принципі, у них така тактика, майже нова.

 

По-друге, з позиції Військово-морських сил можу лише зазначити, що подібні інциденти і надалі траплятимуться на об'єктах військової інфраструктури нашого ворога в нашому Криму», - сказав речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає УНІАН.

 

Як повідомляла "УМ", днями Сили оборони нанесли удар по військовому аеродромі в Джанкої та уразили 4 пускових установки ЗРК С-400 та ще низку об'єктів.