В Адміністрації президента обіцяють безвіз із ЄС у грудні, а не листопаді

12:28, 22.11.2016
В Адміністрації президента обіцяють безвіз із ЄС у грудні, а не листопаді

На саміті Україна - Європейський союз, який відбудеться 24 листопада в Брюсселі, не назвуть точної дати отримання Україною державою безвізового режиму з країнами ЄС. Пов'язано це з неврегульованим до кінця механізмом призупинення безвізового режиму. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив заступник голови адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

Однак безвіз із Євросоюзом може бути наданий Україні вже в грудні поточного року, - каже Єлсєєв. Хоча, цей термін не остаточний.

"Я дипломат і завжди кажу, що прогнозування щодо дат - справа невдячна. Кожне рішення ЄС дається нам потом, і іноді, на превеликий жаль, навіть кров'ю. І це якраз та ситуація, коли нам дуже непросто", - Єлісєєв.

У той же час, Єслісєєв зазначив, що питання з наданням безвізу вирішене на користь України. При цьому він нагадав, що всі країни Євросоюзу юридично визнали, що Україна насправді виконала всі 144 умови для введення безвізового режиму з ЄС.
 
 
"Тому будь-які інсинуації, що, мовляв, Україна щось не виконала або десь є прогалини, тепер безпідставні. Ми сподіваємося на те, що переговори щодо механізму призупинення (дії візового режиму - ред.) все-таки завершаться, і безвіз буде надано", - заявив Єлісєєв.
 
Нагадаємо, 20 жовтня Петро Порошенко пообіцяв рішення щодо безвізу вже в листопаді

Як повідомлялося, 17 листопада посли Євросоюзу дали "зелене світло" Раді Європи для початку переговорів з Європарламентом про безвізовий режим з Україною. У свою чергу Європарламент вже заявляв про готовність дати безвіз Україні.

26 вересня комітет Європарламенту із громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE) проголосував за внесення України до переліку країн, з якими ЄС запроваджує безвізовий режим.