Михайло Саакашвілі звільняється, звинувачуючи Порошенка в корупції (відео)

13:18, 07.11.2016
Михайло Саакашвілі звільняється, звинувачуючи Порошенка в корупції (відео)

Голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі заявив про намір подати у відставку в понеділок. Своє рішення він мотивує тим, що Президент України Петро Порошенко підтримує два клани на Одещині, яку «здають не просто корупціонерам, а ворогам України».

 

Про це пан Саакашвілі заявив в Одесі.

 

«У цій ситуації я вирішив подати у відставку й почати новий етап боротьби. Нехай вони не сподіваються й не розраховують позбутися мене. Я той солдат, який іде стільки, скільки може, а потім стільки, скільки треба», – каже колишній президент Грузії.

 

За його словами, останньою краплею для нього стали електронні декларації.

 

«Коли я бачу ці знахабнілі пики – немає більше слова, – які і тут, і по всій Україні заявляють нахабно, що в них є мільярди лише в готівці, і ще вони отримують соціальну допомогу від держави, від тих пенсіонерів, які просто тремтячими руками останні копійки збирають, щоб не загинути з голоду», – сказав пан Саакашвілі.

 

На його думку, жоден порядний чиновник, «який почав по-новому справді працювати, не отримує не лише захисту – вони абсолютно беззахисні, бо верховна влада в Києві прямо напускає на них усяких там Пресманів, Гончаренків».

 

«І коли реально в Одеській області президент особисто підтримує два клани – клан бандитський, кримінальний убивць з 90-х Труханова й ізмаїльський корупційний клан Урбанського. І реально всю владу в області віддали цим двом і ще їхнім союзникам – сепаратистам із «Нашого краю» Антона Кіссе», – зробив пан Саакашвілі закид в бік міського голови Одеси та його оточення.

 

За його словами, все «це відбувається абсолютно відкрито».

 

«Одеську область здають не лише корупціонерам – здають ворогам України. Я не збираюся про це мовчати. Мені це все справді набридло», – додав голова облдержадміністрації, який ще не подав заяву про відставку офіційно.

 

Водночас, пан Саакашвілі залишатиметься на посаді голови облдержадміністрації поки Президент Порошенко не підпише його заявку про відставку. Оточення «губернатора» обіцяє повідомити про його наміри пізніше. Мовляв, Одесу Саакашвілі залишати не збирається.  

 

Як повідомляла «УМ», в понеділок вранці начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе подав заяву про відставку. Генерал Лорткіпанідзе є людиною наближеною до колишнього президента Грузії Саакашвілі.