У справі Андрія Сарвіри «Санчеса» прокуратура не змогла забезпечити речових доказів

20:32, 05.10.2016
У справі Андрія Сарвіри «Санчеса» прокуратура не змогла забезпечити речових доказів

Андрій Сарвіра.

Чергове засідання Вінницького міського суду у справі обвинувачення учасника АТО і волонтера Андрія Сарвіри, позивний «Санчес», завершилося безрезультатно. Наступне судове засідання призначене на 17 жовтня.

 

Прокуратура вкотре не змогла забезпечити ні свідків з боку обвинувачення, які підтвердили б, що саме Сарвіра 8 років тому завдав постраждалому Сергію Семенчуку удару розбитою пляшкою по обличчю  (за попередньою інформацією, вони змінили місце проживання), ні речового доказу – тієї самої «розочки», якою було пошкоджене обличчя Семенчука.

 

Відсутність речового доказу прокурор мотивував тим, що для цього треба звертатися в письмовій формі до очільника Вінницької поліції.

 

Нагадаємо, що Андрія Сарвіру судять за бійку, яка сталася в листопаді 2008 року.  Тоді в центрі Вінниці 19-рiчний Андрій із другом не розминулися з компанією молодиків, серед яких був син директора м’ясокомбінату «Іванівські ковбаси» Сергій Саменчук.

 

В результаті бійки останній отримав поріз обличчя розбитою пляшкою з-під пива, яка була на той час в руках Андрієвого супутника. Струс мозку отримав і сам Сарвіра, однак слідство відмовилося брати цю обставину до уваги. 

 

Після семи років судових засідань у вересні минулого року суддя Курбатова несподівано засудила Санчеса до 5 років позбавлення волі.  На захист бійця стали і побратими з АТО, і журналісти.  Розгляд апеляції кілька разів переносився, зокрема і через те, що постраждалий не з'являвся у зал суду.

 

В інтернеті розгорнулася ціла кампанія під гаслом «Свободу Андрію Сарвірі (Санчесу).

 

Зрештою, Апеляційний суд Вінницької області скасував рішення суду першої інстанції і відправив справу на повторний розгляд у Вінницький міський суд.

 

 

Після зміни запобіжного заходу Андрій Сарвіра повернувся в частину, пройшов курс лікування в госпіталі, взявся за реалізацію кількох волонтерських програм. Пізніше демобілізувався. Тиждень тому Андрій одружився зі своєю дівчиною Анею.

 

Сьогоднішнє засідання – перше по справі, оскільки попередні кілька переносилися через неявку потерпілого. Хоча і його результативність виявилася практично нульовою.