Умерова обіцяли випустити з психлікарні, але Кремль передумав

15:13, 29.08.2016

Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова мали випустити з психіатричної лікарні, але слідчий Федеральної служби безпеки Росії передумав. Про це повідомив адвокат кримського патріота Марк Фейгін.

"Приїхали сім'єю по Ільмі до лікарні. Мали відпустити. Але слідчий ФСБ Скрипка передумав. Вирішив знущатися", - написав Фейгін у понеділок в мікроблозі у Twitter.

Нагадаємо, в першій половині серпня суд у Сімферополі задовольнив клопотання слідчого упраління ФСБ про переведення 59-річного Ільмі Умерова до стаціонару для проведення судово-психіатричної експертизи.

Умеров розповідає, що його утримуюьть в антисанітарних умовах. Рідні арештованого розповідають про огіршення здоров'я.


Слідчі кримського управління ФСБ РФ порушили кримінальну справу стосовно Умерова за підозрою до закликів до порушення територіальної цілісності РФ.
 
У квітні Росія визнала кримськотатарський Меджліс екстремістською організацією й заборонила його діяльність у РФ та анексованому Криму.
 
Президент України Петро Порошенко, Євросоюз і українські правозахисники закликали Росію звільнити Умерова. В Києві на Майдані Незадежності проводилась акція протесту проти затримання кримського патріота.