Окупанти Криму вимагають офіційний кордон з Україною

14:51, 21.07.2016
Україні варто провести нову демаркацію кордону з Кримом, щоб на географічних картах півострів більше не ототожнювали з українською територією. Про це заявив "віце-прем'єр" кримського уряду Руслан Бальбек. І назвав неприпустимим той факт, що через два роки після того як Крим, як він стверджує,  де-юре і де-факто став частиною Росії, українська держава як і раніше на географічних картах зображує півострів як свою територію.
 
"Офіційному Києву пора визнати очевидний факт і почати підготовку демаркації нового кордону з кримським півостровом. Це буде відповідати і національним інтересам, і сучасним реаліям", - заявив Руслан Бальбек. Він назвав позицію офіційного Києва "страусиною" та свідомо програшною. І додав, що трактування про "російську анексію півострова" вже втратили актуальність навіть серед мешканців західних регіонів України.
 
Анексувавши Крим, Росія вважає, що демаркація нового кордону може стати першим кроком до поліпшення російсько-українських відносин. "Завжди краще бути помиритися сусідами, ніж намагатися у Росії щось відняти", - впевнений Бальбек.
 
Днями, офіційна Москва заявила, що розраховує на відновлення переговорів з Україною щодо кордону, коли в Києві дозріють політичні умови. "З міжнародно-правової точки зору, одностороння делімітація і демаркація кордону - це нонсенс", - сказав журналістській публіці спецпредставник президента РФ по делімітації і демаркації держкордону з суміжними державами-учасниками СНД, посол з особливих доручень МЗС РФ Ігор Братчиков. І додав, що РФ розраховує на відновлення відповідних переговорів, коли "в Києві для цього дозріють політичні умови", - заявив спецпредставник.
 
 
Раніше Ігор Братчиков заявляв, що у Російської Федерації немає проблем з Україною з питань демаркації кордону.