Порошенко підписав указ про «дембель» на «передку» у Водяному (фото, відео)

21:28, 24.06.2016
Порошенко підписав указ про «дембель» на «передку» у Водяному (фото, відео)

Порошенко підписує указ про "дембель" у присутності бійців у Водяному.

У п’ятницю Президент Петро Порошенко підписав Указ про демобілізацію військовослужбовців п'ятої черги мобілізації в зоні АТО. Сталося це у селі Водяному, за два кілометри до нового терміналу та за 800 метрів до злітної смуги Донецького аеропорту.

 

«У мене для вас приємна новина, у вашій присутності за поданням Міністра оборони, я підписую Указ Президента «Про звільнення в запас військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, призваних під час другої черги часткової мобілізації відповідно до Указу Президента України від 14 січня 2015 року №15», - сказав Петро Порошенко.

 

 

Інформацію про поїздку Верховного Головнокомандувача ЗСУ в зону АТО (відповідне фото та відео) прес-служба Президента оприлюднила з міркувань безпеки на офіційному сайті лише пізно ввечері, коли глава держави вже повернувся до Києва.

 

Щоправда радник Президента Юрій Бірюков на свої сторінці у Facebookнаписав про це трохи раніше: «Питання ж не в тому, що був підписаний Указ про демобілізацію 5-ї хвилі. Він так і сяк був би сьогодні підписаний. Питання в тому, де він був підписаний. Додому мають повернутися близько 17 тисяч воїнів.»

 

У зоні АТО Порошенко проінспектував лінію опорних пунктів на передовій та поспілкувався з військовослужбовцями 128-ої окремої гірсько-піхотної бригади ЗСУ, які несуть службу в районі, що має назву «Республіка Міст». Йдеться про проїзд до населеного пункту Піски, що під Донецьком.

 

 

При цьому, Порошенко закликав бажаючих і далі захищати Україну, продовжити службу за контрактом.А також вручив державні нагороди військовослужбовцям та волонтерам.

 

Командир 128-ї гірсько-піхотної бригади, Герой України Сергій Шаптала доповів Президенту про оперативну обстановку у районі несення служби бригади. Після цього, Президент Порошенко провів нараду з начальником Генштабу ЗСУ Віктором Муженком  міністром оброни Степаном Полтораком.