Полки «Азов» і «Донбас» можуть повернутися на передову

14:26, 22.06.2016
Полки «Азов» і «Донбас» можуть повернутися на передову

МВС підтримує і вважає виправданою ініціативу Президента Порошенка направити на передову оперативну бригаду швидкого реагування Нацгвардії, а також полки спеціального призначення «Азов» і «Донбас», сформовані з легендарних добровольчих батальйонів.

 

Про це заявив радник глави МВС Зорян Шкіряк, інформує офіційна сторінка МВС у Facebook у середу.

 

«В контексті нещодавньої заяви Президента щодо можливого повернення спеціальних підрозділів НГУ на передову, я вважаю це абсолютно виправданим. І маю сподівання, що скоро наші нацгвардійці, які наводили жах на сепаратистів і всю цю російську орду, а нині пройшли професійний військовий вишкіл, повернуться на передову, - сказав Зорян Шкіряк під час ефіру на Еспресо-ТВ. - У першу чергу, йдеться про оперативну бригаду швидкого реагування НГУ, а також полки спеціального призначення «Азов», «Донбас». Вони повернуться на передову і будуть виконувати притаманні їм функції безпосереднього зіткнення із ворогом.»

 

За його словами, вказані підрозділи, не раз довели високу боєздатність та ефективність на початку російської агресії. На думку пана Шкіряка, повернення добровольців з «Азову» і «Донбасу», є виправданим саме зараз, під час чергової ескалації конфлікту, коли «позиції ЗСУ щоденно підпадають під обстріли терористів, активізувались ДРГ противника та снайпери».

 

На думку Шкіряка, загострення ситуації на Донбасі є черговою спробою шантажу з боку Росії.

 

«Ми справді будемо готові дати достойну відсіч і тут буде закопано десятки тисяч тих, хто прийде на нашу землю. Але ж питання у тому, що Путін як істинний диктатор із комуністично-фашистським нахилом, ніколи не буде зважати на жертви», – зазначив радник міністра внутрішніх справ.

 

Минулої суботи Президент Петро Порошенко повідомив про заплановану  нараду з керівниками військових структур щодо участі бійців бригади швидкого реагування Нацгвардії МВС в антитерористичній операції на сході України.

 

«Ми створимо можливість для того, щоб бійці пройшли обкатку боєм», - сказав тоді Президент Порошенко. Глава держави, щоправда, не згадував про полки спецпризначення Нацгвардії «Азов» і «Донбас».

 

Нагадаємо, що добровольчі формування та підрозділи Нацгвардії МВС були відведені з передової рік тому. На першій лінії оборони наразі перебувають лише підрозділи ЗСУ.