Перша жінка-ректор: Ксенія Семенова очолила Національний авіаційний університет

15:41, 10.04.2024
Перша жінка-ректор: Ксенія Семенова очолила Національний авіаційний університет

Ксенія Семенова переконана, що в НАУ є «крутий потенціал». (facebook.com/shelevytska)

Депутатка Київради Ксенія Семенова призначена виконувачкою обов'язків ректора Національного авіаційного університету (НАУ) з 10 квітня.

 

Відтак, вперше в історії НАУ його очолила жінка.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила пресслужба університету, посилаючись на наказ Міністерства освіти і науки.

 

«Уперше за довголітню історію українського технічного університету його очолить молода жінка, яка фокусується на сфері освіти, якісних змінах у ній, впровадженні найкращих практик ЄС та США в систему вищої освіти України», — йдеться в повідомленні.

 

Зауважимо, що до цього часу Семенова обіймала посаду в.о. проректора з наукової роботи та інноваційного розвитку НАУ. Вона є випускницею факультету електроніки цього університету.

 

Сама ж пані Семенова відзначила, що це також уперше, коли рішення про призначення в.о. ректора МОН ухвалило на основі рекомендації Наглядової ради. Вона переконана, що в НАУ є «крутий потенціал», і додає, що «дуже боляче було дивитись останні 10 років, як університет знищують».

 

За словами депутатки, величезна кількість професіоналів і випускників НАУ готові долучитися до реформи університету: «Все має вийти».

 

Як повідомляла "М", попередній ректор НАУ Максим Луцький у жовтні 2023 року оголосив про намір піти з посади, щоб приєднатися до лав ППО Збройних сил України. Він є колишнім членом «Партії регіонів», а також кумом міністра освіти часів Януковича Дмитра Табачника, якого підозрюють у держзраді.

 

13 жовтня 2023 року Кабінет Міністрів погодив пропозицію Міністерства освіти і науки щодо реорганізації НАУ.

 

Згідно з рішенням уряду, НАУ поділять на державний університет «Київський авіаційний інститут» та Українську державну льотну академію. Вони належатимуть до сфери управління Міністерства освіти і науки.

 

У НАУ натомість просили зупинити реорганізацію. В університеті припускали, що заплановані зміни можуть загрожувати призупиненням подальшої підготовки льотного складу в Україні та передбачатимуть додаткові витрати.