Війна: в Україні вщент зруйновані 400 навчальних закладів

16:30, 26.02.2024
Війна: в Україні вщент зруйновані 400 навчальних закладів

Більше як 3,5 тис. закладів освіти зазнали тих чи інших руйнувань (facebook.com/UAMON)

Кожна сьома школа постраждала від війни в Україні, зокрема, 400 навчальних закладів повністю зруйновані внаслідок бойових дій протягом останніх двох років.

 

Як інформує УМ, про це повідомив заступник міністра освіти та науки Євген Кудрявець під час форуму «Україна. Рік 2024».

 

«Кожна сьома школа в Україні на сьогодні пошкоджена внаслідок повномасшабного вторгнення. Більше як 3,5 тис. закладів освіти зазнали тих чи інших руйнувань, майже 400 повністю зруйновані. Майже 14 млрд доларів потрібно для відновлення освітньої інфраструктури за останніми оцінками Світового банку», - сказав Кудрявець.

 

За його словами, частину освітніх закладів, які були пошкоджені, відновити неможливо.

 

 

Заступник міністра наголосив, що руйнування освітньої інфраструктури призводить до порушення доступу дітей та молоді до освіти, впливає на якість навчання, соціалізацію, інтегрованість до суспільства.

 

«Майже мільйон дітей перебувають на дистанційній формі навчання, коли вони взагалі не можуть мати персональної комунікації, соціалізації зі своїми друзями та вчителями. Мільйон дітей мають доступ до змішаної форми навчання. Це означає, що вони не можуть мати постійне навчання вживу, але мають можливість іноді відвідувати школу», - сказав Кудрявець.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно у Львові провели Національний круглий стіл «Війна 2014 – 2024 рр.: сутність російської агресії та засади української перемоги».