Міноборони розробляє протимінне взуття для саперів, фото

13:37, 22.03.2024
Міноборони розробляє протимінне взуття для саперів, фото

Протимінне взуття для саперів на стадії випробовувань. (Фото: Міноборони)

Спеціальне взуття для саперів, яке дозволить зменшити ризик травмування ніг під час розмінувань розробляє Міністерство оборони України.

 

Як інформує УМ, про це 22 березня повідомлила пресслужба Міноборони на сайті відомства.

 

«Фактично це такі багатошарові берці з кевларовою (балістичною) устілкою. Взуття допоможе затримати уламки в підошві та запобігти серйозним травмуванням саперів. Головна задача, яку має виконувати таке взуття – зберегти кінцівку», – наголосив Віталій Половенко, заступник міністра оборони.

 

Зазначається, що за попередніми вимогами, протимінні берці повинні запобігти уражаючому ефекту певних видів протипіхотних вибухових пристроїв.

 

 

Наразі Центральне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення разом з Командуванням сил підтримки проводять випробування.

 

«Наші спеціалісти з Центрального управління вивчають різні зразки такого взуття. Працюють над удосконаленням тактико-технічних характеристик. За результатами позитивних випробувань та затвердженого еталон-зразка таке протимінне взуття стане на забезпечення ЗСУ», – додав Половенко.

 

 

Нагадаємо, що в листопаді Кабінет Міністрів ухвалив фінальну постанову для роботи державного підприємства Міноборони «Агенції закупівель у сфері оборони». Уряд затвердив порядок використання коштів для створення статутного капіталу держпідприємства.

 

Як повідомляла УМ, Машина для розмінування: в Україні представлена вже третя вітчизняна модель.