Воєнний стан: у Раді не підтримали введення електронних повісток

10:29, 01.03.2024
Воєнний стан: у Раді не підтримали введення електронних повісток

Члени комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки мають перелянути тисячі правок. (Фото Верховної Ради України)

Ініціатива запровадити електронні повістки в скандальному законопроєкті про мобілізацію не знайшла підтримки серед членів комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

 

Відтак, законодавці залишають в законі можливість реєстрації в електронному кабінеті  як право, а не як обов’язок.

 

Як інформує Україна молода, про це  повідомив член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в інтерв'ю РБК-Україна , оприлюдненому в п’ятницю.

 

"Інший ключовий момент стосується електронного кабінету призовника і можливості оповіщення в електронному форматі про необхідність з'явитися до ТЦК та СП. Це фактично альтернатива електронних повісток - ми від цього також відмовилися, воно не знайшло підтримки в комітеті", - зазначив нардеп.

 

За його словами, можливість реєстрації в електронному кабінеті залишили "як право, а не як обов'язок".

 

"І також ми залишили можливість, насамперед особам, що проживають за межами України, скористатися електронним кабінетом для дистанційного оновлення даних без в'їзду на територію України, оскільки потім виникне проблема з можливістю їх виїзду", - сказав пан Веніславський.

 

Член профільного Комітету уточнив, що в цьому контексті йдеться про студентів, які навчаються за кордоном, і тих чоловіків, які виїхали за кордон ще до війни.

 

Коментуючи способи вручення повістки, окрім надсилання її в електронному кабінеті тим, хто там зареєстрований, нардеп зазначив, що всі інші способи залишаються незмінними.

 

"У паперовому вигляді, вручення під відеофіксацію або іншими шляхами за умови фіксації, що людина її отримала", - додав член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

 

Як повідомляла "УМ", до урядового законопроєкту про посилення мобілізації нардепи внесли кілька тисяч правок.