Міноборони виявило нарахування 180 млн грн бойових виплат у тилових в/ч

15:56, 29.02.2024
Міноборони виявило нарахування 180 млн грн бойових виплат у тилових в/ч

Чимало військовослужбовців-тиловиків отримали бойові винагороди, хоча на фронті не перебували. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Результати аудиту Міністерства оборони України показали, що військові частини у чотирьох областях неправомірно виплачували додаткову грошову винагороду певним військовослужбовцям.
 
Як інформує Україна молода, про це 29 лютого повідомила пресслужба оборонного відомства.
 
У міністерстві зазначили, що фактично низка військовослужбовців перебували у пунктах постійної дислокації та виконували функціональні обов’язки, не пов’язані з веденням бойових дій, але отримували бойові доплати.
 
“Ідеться про факти виявлення відповідних наказів у військових частинах на Київщині, Житомирщині, Хмельниччині та Полтавщині”, – йдеться у повідомленні.
 
Усього таких порушень встановлено на загальну суму 186,6 мільйона гривень.
 
За рішеннями Міністра оборони, усі матеріали аудитів передано до правоохоронних органів для встановлення ступеня вини посадових осіб та відшкодування завданих державі збитків.
 
Як повідомляла “УМ”, раніше аудит Міноборони виявив у 40 військових частинах на Київщині, що понад 123 мільйони гривень додаткової винагороди було незаконно нараховано і виплачено військовослужбовцям ЗСУ, які не брали участі у бойових діях, а сиділи у тилу.