Воюватимуть у «Люті»: у Дніпрі розформують «бунтівний» полк особливого призначення

15:03, 08.02.2024
Воюватимуть у «Люті»: у Дніпрі розформують «бунтівний» полк особливого призначення

"Бунтівні" поліцейські з Дніпра. (Фото: скриншот зі скандального відео)

Полк поліції особливого призначення, члени якого відмовилися воювати у складі штурмової бригади "Лють", розформують, а спецпризначенців переведуть до "Люті" згідно із законодавством.

 

Як інформує УМ, про це 8 лютого заявив заступник голови Національної поліції України генерал поліції Олександр Фацевич. Відео із заявою Фацевича Нацполіція оприлюднила у Фейсбуці..

 

"Реагуючи на одиничний та неприпустимий факт, що мав місце у Дніпропетровській області, керівництвом Національної поліції прийняте рішення про розформування полку особливого призначення ГУНП в Дніпропетровській області, та всі спецпризначенці будуть переведені до штурмової бригади Національної поліції "Лють" в порядку ст. 65 Закону України "Про Національну поліцію України"", - сказав він.

 

В Нацполіції нагадали  про те, що у 2023 році були прийняті зміни до закону "Про Національну поліцію", відповідно до яких поліцейські особливого призначення можуть брати участь в обороні нашої країни шляхом безпосереднього ведення бойових дій.

 

Попри те, що правоохоронці з початку повномасштабного вторгнення отримали низку додаткових функцій, саме спецпризначенці стали міцною основою у боротьбі з ворогом.

 

"Поліцейські особливого призначення з різних регіонів, як і поліцейські інших підрозділів, у складі бригади "Лють", а також зведених загонів щоденно боронять Україну та залишаються вірними присязі на вірність українському народу", - додає Нацполіція.

 

Нагадаємо, 5 лютого соцмережами розлетілися відео конфлікту у поліції Дніпропетровської області на якому заступник начальника ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Володимир Богоніс сперечається начебто через те, що спецпризначенці відмовлялися йти воювати у складі штурмової бригади "Лють".

 

Як повідомляла УМ, екскомандир полку «Азов» Жорін обурений «бунтом» поліцейських на Дніпропетровщині.