Першу недільну школу у Києво-Печерській лаврі відкрив Епіфаній

13:01, 21.01.2024
Першу недільну школу у Києво-Печерській лаврі відкрив Епіфаній

Відкриття недільної школи ПЦУ у стінах Києво-Печерської лаври. (Фото: сайт ПЦУ)

Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній 20 січня 2024 року відкрив та освятив у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі (корпус №70) першу недільну школу автокефальної Української Церкви у цій обителі на честь преподобного Нестора Літописця.

 

Ця школа організована у співпраці з Національним заповідником.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті пресслужби ПЦУ.

 

Разом із Митрополитом Епіфанієм молилися виконуючий обов’язки намісника монастиря архимандрит Авраамій з братією та духовенством, секретар Київської єпархії протоієрей Михаїл Лесюк, меценати, маленькі учні недільної школи та їхні батьки.

 

Після відправи Предстоятель ПЦУ наголосив на важливості духовного виховання майбутнього покоління українців та утвердження справжньої помісної Української Православної Церкви у Києво-Печерській лаврі – священному місці, де своїми мощами спочивають наші святі отці, які свідчать, що ми маємо глибоке духовне й історичне коріння.

 

Окрім того, Митрополит Епіфаній зазначив про велике значення молитви й підтримки наших воїнів – захисників України, подякував благодійникам, які сприяють розвитку обителі й недільної школи та закликав Боже благословення на дітей, їхніх батьків і вчителів.

 

На звершення заходу діти влаштували для присутніх зворушливе театралізоване дійство та виконали духовні піснеспіви.

 

Як повідомляла УМ, «Входимо в новий рік з Богом і надією на перемогу» - Епіфаній.