Співала на вулиці й у церквах: незряча школярка з Львівщини зібрала два мільйони для ЗСУ

10:18, 11.01.2024
Співала на вулиці й у церквах: незряча школярка з Львівщини зібрала два мільйони для ЗСУ

Десятирічна незряча Анна-Марія Герман з Комарного співок зібрали чималі гроші для ЗСУ.

Співаючи на вулиці та по церквах десятирічна незряча Анна-Марія Герман з Комарного біля Львова за 2022-23 роки зібрала понад два мільйони гривень на потреби українських захисників.

 

Як інформує УМ, про це розповіла голова волонтерської групи ГО "Майдан" смт. Щирець Оксана Скородинська.

 

У Анни-Марії троє братів та сестер. Один з них захищає Україну, тож дівчинка вирішила допомогти братові та його побратимам.

 

Навесні 2022 року школярка почала співати на вулиці та передавати отримані гроші на ЗСУ. Коли стало холодно, волонтерська група звернулася до церков із проханням дозволити дівчинці співати у храмах. Ті погодилися.

 

Волонтери пошили дівчинці костюми для виступів, а також військову форму, яку дитина дуже любить.

 

"За час нашої співпраці Анна-Марія назбирала для військових понад два мільйони гривень і не зупиняється на цьому, збір продовжується. Сьогодні вони були в мене разом із мамою, ми передаємо прилад нічного бачення, то для звіту робили фото з дівчинкою, а хлопці на фронті відповідно надішлють відео, яким Анна-Марія дуже рада.

 

Бо ж фото побачити не може, а так чує слова подяки, і це їй дуже підбадьорює та мотивує. Зараз збираємо разом кошти на дрон для ракетно-зенітних військ", - розповіла голова волонтерської групи.

 

Як повідомляла УМ, діти за тиждень зібрали 7 тисяч гривень, миючи автівки.