На Київській фортеці відкрили пам’ятник Герою України Олександру Мацієвському

16:40, 06.12.2023
На Київській фортеці відкрили пам’ятник Герою України Олександру Мацієвському

Аби створити достовірну скульптуру Героя Мацієвського автори використовували пластилін, глину, силікон та комп’ютерні технології. (Фото Укрінформ)

Пам’ятник Герою України Олександру Мацієвському встановили та урочисто відкрили на території Національного історико-архітектурного музею "Київська фортеця" у День ЗСУ, 6 грудня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Укрінформ з місця події в середу.

 

На відкритті були присутні родичі загиблого героя: мати Параска Мацієвська-Демчук та дружина Юлія Мацієвська.

 

«Ми дуже поспішали, щоб саме на цю дату відкрити. Дуже пишаємося тим, що саме у нас відкрили Символ незламності. Це дуже важливо! Музей відвідує дуже багато людей, серед яких військові, студенти, діти, літні люди. Дуже важливо, щоб ми пам'ятали, якою ціною дається нам ця перемога», — сказала генеральна директорка НІАМ «Київська фортеця» Оксана Новікова-Вигран.

 

 

Автори пам'ятника – майстри Олег Цось та Альбіна Сафонова, а також засновник проєкту та меценат Олександр Вінцелевич розповіли, що працювали над проєктом понад два місяці. Аби створити достовірну скульптуру, вони використовували пластилін, глину, силікон та комп’ютерні технології.

 

Художник-скульптор Олег Цось каже, що їм важливо було передати погляд загиблого героя.

 

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно в Ніжині на Чернігівщині встановили памʼятник Герою України Олександру Мацієвському.

 

Уродженець Ніжина Олександр Мацієвський потрапив у полон до росіян біля міста Соледар Донецької області і був розстріляний ними за слова «Слава Україні».