Творець «Дзеркала тижня» Володимир Мостовий помер на 77-му році життя

17:55, 09.11.2023
Творець «Дзеркала тижня» Володимир Мостовий помер на 77-му році життя

Володимир Павлович Мостовий мав енциклопедичні знання, унікальне почуття гумору й такту, оптимізм і колосальну віру в Україну. (Фото: Василь Артюшенко, ZN.UA)

Легендарний журналіст, перший головний редактор і творець тижневика «Дзеркало тижня» Володимир Мостовий помер на 77-му році життя у четвер, 9 листопада.

 

Як інформує Україна молода, про важку втрату повідомило «Дзеркало тижня».

 

«Сьогодні не стало Володимира Павловича Мостового. На 77-му році життя пішов творець "Дзеркала тижня". Людина, яка 17 років — з 1994-го по 2011-й — відстояла біля керма нашого видання. Яка створила колектив. Заклала моральний кодекс "Дзеркала" і всі 29 років забезпечувала клімат-контроль у нашій професійній родині», - йдеться у повідомленні.

 

Журналісти видання зазначають: «Ми втратили людину, яка мала енциклопедичні знання, унікальне почуття гумору й такту, оптимізм і колосальну віру в Україну. Сьогодні дуже багато хто втратив не лише Вчителя, а й рідну і близьку людину.

 

Не буде подушечок з орденами. Як журналіст Володимир Павлович не вважав для себе за можливе приймати ласки будь-якої влади. У людини, яка створила перше в Незалежній Україні аналітичне та розслідувальне видання, не буде місця на центральній алеї Байкового кладовища — він залишиться з родиною, в якій завжди черпав сили та віддавав їх Справі, друзям, колегам».

 

«Як заповіт Палич залишив нам дві розкоші, котрі цінував найбільше: волю та любов до людей. Без цих двох цінностей, як учив нас Палич усім своїм майже шістдесятирічним журналістським життям, не буде ні нашого видання, ні нашої країни. Воля й Люди!

 

Пам'ятаємо. Вдячні. Боляче. Світла пам'ять», - зазначають у «ДТ».

 

Прощання із Мостовим відбудеться в суботу о 12:00 у Великому залі київського крематорію за адресою вулиця Байкова, 16.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно відомий футбольний журналіст Артем Франков помер у віці 53 років