Нардеп Андрій Ніколаєнко збив на смерть 18-річну дівчину під Житомиром

14:46, 03.11.2023
Нардеп Андрій Ніколаєнко збив на смерть 18-річну дівчину під Житомиром

Авто Mercedes-Benz GLE Андрія Ніколаєнка після наїзду на дівчину. (Фото Нацполіції)

Народний депутат від фракції «Батьківщина» Андрій Ніколаєнко офіційно підтвердив, що збив на смерть 18–річну дівчину поблизу Житомира перебуваючи за кермом.

 

За його словами, він був тверезим, не порушував правил дорожнього руху, але трагедії уникнути не вдалося

 

Як інформує Україна молода, про це Андрій Ніколаєнко повідомив у Facebook у п’ятницю після того, як про трагедію повідомили правоохоронці.

 

Смертельна ДТП сталася вранці 3 листопада на трасі Київ – Чоп у селі Березівка Житомирського району.

 

Депутат запевняє, що добровільно пройде всі необхідні експертизи.

 

«На жаль, це правда. Сьогодні зі мною сталося найстрашніше, що може трапитися із водієм – під колесами автомобіля, яким я керував, загинула людина. Ви вже знаєте всі обставини пригоди з повідомлень у ЗМІ... Запевняю, я усіляко сприятиму слідчим діям, які зараз проводить ДБР, та добровільно пройду всі необхідні експертизи. Я був тверезим, я не порушував правил, але трагедії уникнути не вдалося.

 

Трапилося величезне горе, яке вже не можна ані відмотати назад, ані скасувати. Справжній розпач – це коли ти ніяк не можеш вплинути на ситуацію. Мої найщиріші співчуття рідним. Не знаю, що ще сказати…» - зазначив обранець.

 

Водночас ГУ Нацполіції в Житомирській області оприлюднили фото з місця ДТП і повідомили, що водій автомобіля "Mercedes-Benz GLE" здійснив наїзд на пішохода, рухаючись у напрямку м. Чоп у крайній лівій смузі руху.

 

 

Попередньо відомо, що в автомобілі 44-річний народний депутат знаходився з дружиною.

 

На місці події працюють слідчо-оперативні групи ГУНП в Житомирській області та Житомирського райуправління поліції. Триває з’ясування всіх обставин події.

 

Попередня правова кваліфікація – ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Призначено ряд відповідних експертиз.

 

Також повідомляється, що ДБР почало розслідування обставини смертельної дорожньо-транспортної пригоди за участі народного депутата.

 

Як повідомляла "УМ", в Україні різко зросла кількість смертельних ДТП у 2023 році.