Під Авдіївкою знищено 4 тисячі росіян за два тижні

12:36, 28.10.2023
Під Авдіївкою знищено 4 тисячі росіян за два тижні

110-та механізована бригада обороняє Авдіївку без всяких ротацій взагалі півтора роки. (facebook.com/110separatebrigade)

Сили оборони України успішно знищили 4 тисячі російських загарбників під час їхніх «м’ясних» штурмів Авдіївки на Донеччині протягом останніх двох тижнів.

 

Як інформує Україна молода, такі дані про втрати ворога озвучив міністр оборони України Рустем Умєров під час телефонної розмови з очільником Пентагону Ллойдом Остіном у суботу.

 

Зокрема, глава Міноборони поділився з американським колегою актуальною інформацією з поля бою.

 

«Повідомив про втрати ворога у районі Авдіївки станом на цю хвилину – приблизно 4 тис. солдатів», – зазначив міністр.

 

Пан Умєров також подякував пану Остіну за продовження співпраці та постачання артилерійських боєприпасів Україні.

 

Йшлося і про далекобійні балістичні ракети ATACMS, які Україна нещодавно отримала від США. В Міноборони наголосили, що їх подальше постачання дозволить ефективніше вражати військову інфраструктуру та командні пункти в глибокому тилу ворога на тимчасово окупованих українських територіях.

 

Водночас, як уточнили в пресслужбі Пентагону, міністри також обговорили “поточну безпекову допомогу США для України в умовах російської агресії” та підготовку чергової зустрічі у форматі Рамштайн, “яка знову збере близько 50 країн”.

 

 

Нагадаємо, приблизно з 10 жовтня війська рф активізували штурмові дії під Авдіївкою.

 

Як повідомляла "УМ", окупанти застосовують в Авдіївці таку саму тактику, що й під Бахмутом – так званих «м’ясних» штурмів.