Музикант і пластун Андрій Чепіль загинув у бою на Запоріжжі

11:44, 04.10.2023
Музикант і пластун Андрій Чепіль загинув у бою на Запоріжжі

Андрій Чепіль загинув поблизу Роботиного, його тіло вдалося забрати лише через місяць. (facebook.com/PlastUA)

У боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України героїчно віддав своє життя івано-франківський музикант, активіст та пластун Андрій Чепіль.

 

Він брав участь у бойових діях проти окупантів на запорізькому напрямку в складі 47-ої окремої бригади "Маґура". 

 

Чепіль був головою Івано-Франківського осередку "Студентського братства" та членом Мальтійської служби допомоги. 

 

Як інформує Україна молода, про непоправну втрату повідомили у Facebook "Пласт – український скаутинг".

 

Ще під час Революції Гідності іванофранківець стояв на Майдані, відстоюючи права всіх українців на світле майбутнє. А коли Росія здійснила повномасштабне вторгнення, Андрій поповнив лави ЗСУ. Спочатку брав участь у бойових діях на Харківщині, біля Ізюма, та Куп’янська.

 

Згодом з власної ініціативи перевівся до 47-ої окремої механізованої бригади "Маґура". Брав участь у спеціалізованих військових навчаннях у Німеччині, де здобував навики роботи на бойовій машині "Бредлі".

 

 

На фронті захисник був головним сержантом взводу, командиром бойової машини, а також виконував обов’язки командира взводу.

 

У мирному житті чоловік, окрім громадської діяльності, займався музикою. Андрій – саксофоніст та співак. Він також був учасником кавер гуртів Frisson Band і Smerichka. Ба більше, музикант проходив строкову службу у військовому оркестрі почесної варти при президентському полку.

 

 

 

Незадовго до повномасштабного вторгення, у 2021 році, Чепіль одружився зі своєю колегою, музиканткою Богданою Кінаш.

 

Воїн загинув 28 червня поблизу села Роботине на запорізькому напрямку під час виконання бойового завдання по штурму ворожої позиції. Тіла загиблих, серед яких було і тіло музиканта, ще близько чотирьох тижнів не могли забрати через щільний вогонь. 

 

Після цього ще два місяці тривали процедури зі встановлення результатів генетичної експертизи та експертизи співпадіння ДНК, які остаточно визначили залишки тіла героя.

 

Як повідомляла УМ, захищаючи Україну від російського вторгнення, загинув на фронті музикант і диригент Костянтин Старовицький.