У Німеччині відзначили День Незалежності України: репортаж з «Ходи незламності» у Регенсбурзі

00:35, 25.08.2023
У Німеччині відзначили День Незалежності України: репортаж з «Ходи незламності» у Регенсбурзі

Розпочалася подія у Регенсбурзі гімном України та співом українських пісень. (Фото: Ксенія Ляпіна)

На жаль, вже другий рік поспіль нема масштабних святкувань Дня Незалежності України. Навпаки — хоч це свято й має позитивний контекст, в українців на очах сльози: війна розʼєднала родини, знищила те, що люди створювали довгі роки, забрала багато життів.
 
Але ми маємо триматися усі разом, аби підтримувати один одного й нести памʼять — в Україні та поза нею.
 
Так одне з громадських обʼєднань українців у Німеччині «Hromada Regensburg» 24 серпня о 17:30 за місцевим часом в центрі баварського міста Регенсбург організувало «Ходу незламності».
 
Це було створено для того, аби нагадати Німеччині про важливість української повістки, а також аби згуртувати біженців й відзначити День Незалежності. 
 
 
Спочатку на центральній площі Haidplatz організатор громади «Hromada Regensburg» Олександр Головченко та його помічники влаштували пункт збору – саме сюди приходили українці у вишиванках, українських символіках, з плакатами та прапорами.
 
 
Розпочалася подія гімном України та співом українських пісень.
 
 
Далі, вишукувавшись у колонну, українці обійшли багато центральних вулиць, вигукуючи: “Слава Україні!”, “Gemeinsam sind wir stark” (“Разом ми сильні”) та “Danke Deutschland für die Hilfe” (“Дякую, Німеччина, за допомогу”).
 
Після першого кола відбулася перерва. Українці зібралися слухати тематичні гуморески та анекдоти.
 
Ксенія ЛЯПІНА, студентка Київського університету імені Бориса Грінченка.
Регенсбург, Німеччина