Капелан Марк Купчененко з підрозділу «Вовки Да Вінчі» загинув у аварії

13:46, 22.07.2023
Капелан Марк Купчененко з підрозділу «Вовки Да Вінчі» загинув у аварії

27-річний капелан ЗСУ Марк Купчененко потрапив у смертельну аварію (Фото: Дніпровська панорама)

У результаті дорожньо-транспортної пригоди загинув військовий капелан Марк Купчененко з підрозділу "Вовки да Вінчі", який був відомий у Збройних Силах України.

 

Трагедія сталася під час його поїздки на поховання одного з бійців. Марку Купчененку було всього 27 років. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє "Дніпровська панорама".

 

Повідомляється, що про трагічну новину стало відомо 21 липня 2023 року. Марк Купчененко був родом із міста Жовті Води.

 

Для багатьох Марк залишиться в пам'яті людиною, яка ставила цінності країни та Бога вище за свої.

 

"Я дякую Богу за ще один прожитий рік. Цього року ангелам-охоронцям довелося попітніти... Але моя найбільша подяка не за життя, а за ту Мету та Боротьбу, яку мені подарував Господь. Я вірю в Перемогу над злом усередині нас, і навколо нас", - написав Марк у день свого народження.

 

На своєму шляху він зустрів багатьох людей, які надихалися його сильним характером та вірою. Серед таких була й волонтерка Наталія Шум.

 

"Це була людина, яка жила Україною, жила вірою в Бога. Ми познайомилися з Марком у 2022 році. Він нічого не боявся і робив усе для інших. Я допомагала йому та його хлопцям чим могла, він справив на мене велике враження – молодий, розумний та освічений. Це несподівана втрата, дуже болюча новина", – розповіла Наталя Шум.

 

Як повідомляла УМ, у Житомирській області під час пожежі загинув доброволець Першого добровольчого мобільного шпиталю Сергій Грабарчук, відомий під позивним Маестро, який рятував доньку з охопленого полум'ям будинку.