Командири-захисники Азовсталі повертаються з Туреччини в Україну

17:10, 08.07.2023
Командири-захисники Азовсталі повертаються з Туреччини в Україну

Зеленський і командири «Азова» на одному літаку повертаються додому. (Фото Офісу президента)

Військові командири, які захищали "Азовсталь", а потім після звільнення з російського полону за обміном перебували в Туреччині, разом з президентом Володимиром Зеленським повертаються додому.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив  президент Володимир Зеленський у Телеграмі.

 

«Повертаємося додому з Туреччини й повертаємо додому наших героїв. Українські воїни Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега нарешті будуть із рідними», – йдеться у повідомленні.

 

Зеленський також опублікував відео, на якому видно, що вони з захисниками "Азовсталі" повертаються одним літаком.

 

 

Як повідомляла "УМ", 21 вересня 2022 року в рамках обміну з російськими окупантами вдалося звільнити  215 українських захисників, серед яких командири захисників "Азовсталі" Денис Прокопенко "Редіс", Сергій Волинський "Волина", Святослав Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко. Росії ж тоді повернули Віктора Медведчука і 55 російських окупантів.

 

5 командирів «Азова»  перебували в Туреччині під особистими гарантіями захисту і безпеки президента країни Ердогана.

 

Тоді президент Володимир Зеленський заявляв, що згідно з домовленостями, п’ятеро звільнених командирів "Азова" перебуватимуть у Туреччині до кінця війни. Водночас голова ГУР Кирило Буданов говорив, що вони житимуть у Туреччині "деякий проміжок часу".

 

У травні 2023 року засновниця Асоціації сімей захисників "Азовсталі" Катерина Прокопенко розповіла, що командири "Азову" в Туреччині живуть у закритому обʼєкті, але мають доступ до інформації.