Десантник Олег Олива удостоєний звання «Герой України» на День народження, фото

20:56, 26.06.2023
Десантник Олег Олива удостоєний звання «Герой України» на День народження, фото

Капітан Олег Олива, командир аеромобільної роти 81-ї окремої бригади ДШВ отримує орден «Золота Зірка». (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський відвідав позиції українських військових на Бахмутському напрямку, а також дорогою заїхав на автозаправну станцію, де поспілкувався з бійцями та випив кави.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента, а також Зеленський в соцмережах у понеділок ввечері.

 

Під час робочої поїздки на Донеччину глава держави нагородив бійців підрозділів ЗСУ оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця», які відзначились у важких боях під Бахмутом.

 

«Шановні наші герої, маю честь сьогодні бути тут і насамперед подякувати вам за захист нашої держави, суверенітету, наших сімей, дітей, нашої рідної України. Хочу вам подякувати, нагородити всіх вас і потиснути руку з великою вдячністю вам, вашим сім’ям, вашим батькам за те, що ви в нас такі є», – сказав Верховний Головнокомандувач.

 

І побажав воїнам здоров’я і обов’язково – перемоги.

 

 

«Україна пишається кожним із вас. Ви – круті, міцні. Наші справжні українці. І всі в державі, хто не на фронті, прекрасно розуміють, що ви робите сьогодні найскладнішу роботу. І всі знають, що східний напрямок – дуже складний, тут гаряче. Тому я впевнений, що великий внесок у майбутню перемогу зробите саме ви», – наголосив Зеленський.

 

 

Зокрема, глава держави присвоїв звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка» капітану Олегу Оливі, командиру аеромобільної роти 81-ї окремої бригади ДШВ, який за час проходження військової служби вмілими діями разом із підлеглим особовим складом знищив десятки одиниць ворожої техніки та понад сотню військових противника.

 

Після поранень офіцер неодноразово відмовлявся від госпіталізації та залишався разом із побратимами на полі бою.

Сьогодні Олег Олива відзначає свій день народження. Президент привітав його зі святом і подякував за службу.

 

 

Командувач ОСУВ «Хортиця» генерал-полковник Олександр Сирський доповів Верховному Головнокомандувачу про детальну оперативну обстановку на цьому напрямку та перспективи її розвитку.

 

За доброю традицією Зеленський зупинився на одній з АЗС Донеччини та випив кави з військовими, які перебували там у справах. Президент побажав бійцям здоров’я та бойової удачі.

 

 

Як повідомляла «УМ», українські бійці повернули під свій контроль Рівнопіль Донецької області. Минулого тижня захисники зі східного угруповання військ одночасно розпочали наступ на кількох напрямках та всюди змогли відкинути російських загарбників.