Ветеран АТО Сергій Ульянов вчинив самоспалення під Міноборони (відео)

11:53, 26.07.2018
Ветеран АТО Сергій Ульянов вчинив самоспалення під Міноборони (відео)

Сергій Ульянов облив себе рідиною із пляшки та підпали її: чоловіка рятували декілька осіб (скріншот відео)

Ветеран АТО Сергій Ульянов вчинив самоспалення під будівлею Міністерства оборони протестуючи проти рішення про його звільнення із лав Збройних сил України.

Про це повідомляє телеканад ZIK, який вів трансляцію акції.

Він зазначив, що на самоспалення іде вимушено, бо його права порушують уже понад 2 роки.

Під час інтерв’ю боєць Сергій Ульянов розповів, що тривалий час добровольці не могли поспілкуватися з представниками Міноборони, минулого року навіть голодували під стінами відомства. Вони вимагали, аби права усіх бійців, які воювали на фронті, були рівними за законом. 

"Закінчилось все тим, що хлопців відправили як військовослужбовців на воєнно-лікарську комісію у госпіталь. Там нас списали за усіма старими болячками, у кого були контузії та інше. За цей час командуючий силами спеціальної операції Луньов нас перевів незрозумілими указами в особисте розпорядження і після проходження ВЛК, мене за один день вкотре вигнали", – сказав Сергій Ульянов.

За його словами, з ним не розрахувались та навмисно не видали потрібних документів. Хоча за процедурою це незаконно.

"Я залишився у повітрі, навіть не можу стати на військовий облік. Просто не можу далі жити і нормально працювати та розвиватися. Мого бойового побратима взагалі звільнили без його відома, він також не отримав жодних документів. А з приводу нашого командира, який вирішував моє питання, взагалі не смішно, адже його самого звільнили ще у 2016 році", – розповів боєць.



Напередодні про бажання вчинити акцію із самоспалення Сергій Ульянов повідомляв у Facebook.



У Міністерстві оборони анонсували брифінг щодо конфлікту із Сергієм Ульяновим та його побратимами. Захід має розпочатися о 12:30 26 липня. 

"У заході візьмуть участь командування Сил спеціальних операцій Збройних Сил України та представники Генерального штабу Збройних Сил України", - додають військові.

"Україні молодій" в ексклюзивному інтерв’ю Сергій Ульянов розповідав, що після того, як він після вступу на службу до лав Сил спеціальних операцій зіштовхнувся з глухою стіною: армійським покриванням беззаконня в офіцерському середовищі.

Нагадаємо, побратим Сергія Ульянова Данило Турчин через конфлікт щодо звільнення приковував себе ланцюгом перед входом до Міністерства оборони.