У Маріїнському парку в Києві активісти привітали Олега Сенцова із Днем народження (відео)

15:57, 13.07.2017
У Маріїнському парку в Києві активісти привітали Олега Сенцова із Днем народження (відео)

Акція на підтримку Сенцова пройшла поблизу пам'ятника режисеру (Громадське)

У Маріїнському парку Києва, у 41-й день народження кримського політв’язня, кінорежисера Олега Сенцова відбувалася акція на підтримку його та інших кримських політв’язнів з вимогою їхнього звільнення.

Активісти розгорнули великий баннер з написом "З Днем народження, Олеже!" та #FreeSentsov біля пам'ятника режисеру - крісла та камери, через об'єктив якої видно "маленького принца" на даху будівлі навпроти Верховної Ради.

"Прийшов привітати одного з українців, який "мотає строк" за всіх нас", - говорить одни із учасників акції, що колись жив у Севастополі.

Він вірить, що політв'язня Олега Сенцова вдастся звільнити із російської в'язниці.

"Ми хочемо показати, що про нього пам'ятають, що чекають на його звільнення, що боряться за його звільнення тими методами, які наявні. ... Це четвертий День народження, який Олег відмічає за гратами у Російській Федерації", - сказав один із організаторів акції Максим Буткевич та закликав боротися за всіх українців та українок, ув'язнених у Росії.

Відеотрансляцію акції зробило "Громадське".




Нагадаємо, Олег Сенцов перебуває в ув'язненні вже 1159 днів. Його судили за тероризм, нібито він та Геннадій Афанасьєв, Олексій Чірній та Олександр Кольченко у ніч на 9 травня 2014 року готувалися "у складі терористичної організації" до здійснення вибухів року саморобних вибухових пристроїв біля меморіалу "Вічного вогню" і пам'ятника Леніну в Сімферополі, а також підпалів офісів громадської організації "Русская община Криму" та представництва партії "Єдина Росія" в Сімферополі 14 і 18 квітня 2014 року.

25 серпня 2015 Ростові-на-Дону суддя Сергій Михайлюк засудив Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму.